Fuerteventura trainingsstage

Nog nooit eerder heb ik buiten gewerkt met een computer. Sterker nog: als ik weg was voor de sport, nam ik zo’n ding niet eens mee! Maar wat een heerlijkheid is het als je op de rustmomenten van de training gewoon je dingen met de computer kan blijven doen. Dingen die ik anders in gehaast tussen de bedrijven door had moeten doen als ik weer thuis was.

En nu op mijn gemak in het Spaanse zonnetje op het terrasje van ons appartementje, das toch gewoon genieten.Het lijkt zowaar vakantie maar dan wel een sportvakantie.

Gemiddeld trainen we 4,5 tot 6 uur per dag. En dat doen we 6 dagen per week. Thuis kom ik daar niet aan. Mijn gezinssituatie laat dat niet toe. We starten elke ochtend om 07.00 met ongeveer 5 kilometer zwemmen, daarna een aantal uur fietsen en om de dag nog even wheelen. Zwaar is het niet, tussen door is er genoeg hersteltijd. Oké zwaar is het wel (soms) als het bergje op gaat en die zijn er genoeg. Ik heb op de wielen die ik mee heb niet het beste verzet. Voor de kenners met 39, 52 voor en een cassette van 11 28 achter is het behoorlijk heavy op de steile stukken.

Schrik niet als jullie me weer zien ik ben wat in vet kilo’s afgevallen maar in spiermassa weer wat aangekomen. De trainer zei van tevoren al “ik hoop dat jullie fitter terug komen dan jullie zijn nu jullie beginnen”. Ik ben er van overtuigd dat dit het geval is. Volgend weekend de eerste beproeving op de handbike marathon van Hannover. Er doen een paar sterke jongens mee. Erg benieuwd of ik ze baas kan zijn. En dan 12 april mijn eerste grote uitdaging…: Het uurrecord.