Countdown 1: Ironman Hawaï 2018

Een aantal mensen kennen mijn countdown wellicht nog van de spelen in Rio. Nu tellen we af naar het WK Ironman op 13 oktober. Ik deelde destijds in de aanloop naar Rio mijn gevoel, emoties, en soms ook gewoon alledaagse belevenissen. Maar eigenlijk ging het nooit direct over sport. Ik begin nu mijn eerste countdown richting mijn Ironman avontuur op Hawaii met de uitleg over een moeilijke beslissing.

Ik ben samen met Bas de Bruin, mijn trainer van de NTB op Hawaii. The Big Island. In een over de top, luxueus villa park/golf resort in Waikoloa, 40 km ten Noorden van de hoofdstad Kailua (Kona). Dit is daadwerkelijk de andere kant van de wereld.
Twaalf uur tijdsverschil en 30 uur reizen van deur tot deur. We zijn hier 18 dagen!

Een dubbel gevoel, en dat zal als een rode draad lopen door ons hele verblijf. Ik ben hier voor mijn grootste en zwaarste sportieve uitdaging ooit, en laat hiervoor mijn gezin en hoog zwangere vrouw thuis achter. De kans is namelijk heel reëel, dat wanneer ik thuiskom, mijn gezin een kindje rijker is geworden. Raar, onverantwoordelijk, egoïstisch, allemaal verwijten die ik zo nu en dan oppik. Misschien is dat ook wel waar. Maar in heel goed overleg hebben mijn vrouw en ik deze beslissing gemaakt. Ik hier en zij thuis met familie en vrienden die haar op welke manier dan ook helpen met de laatste loodjes.

Ik bel haar elke dag, en zo gauw er nieuws is, deel ik het graag met jullie!