Countdown 3: Amazing

Awesome, amazing, it is sóóó beautiful, breathtaking… whatever! Nou, het valt allemaal bijzonder tegen kijkend naar de enorme Amerikaanse verwachtingen! Vandaag op jacht naar de vulkaan! Helaas is deze verre van actief. Dat laatste is dan wél wat de verhalen je willen doen geloven!

Dezelfde verhalen willen je óók doen geloven dat de andere kant van het eiland enorm bijzonder moet zijn. Het lijkt de Amerikaanse droom wel! Vanalles beloven met mooie foto’s. Maar als puntje bij paaltje komt stelt het nog minder dan niks voor.

Hollands als we zijn verwachten we dat als er niks te zien is, dat het ook niks kost. Helaas… Voor de toegang van Vulcano park moet rustig 25 dollar afgetikt worden. Op zich niet heel veel geld, maar dan verwacht je wel wat te zien. Nog geen 5 minuten later tijdens de koffiestop horen we dat je vanwege de recente erupties niet verder kan dan het bezoekerscentrum. Wel betalen en niks zien dus… We rekenen lachend 9 dollar af voor 2 bakkies meuk, draaien de wagen en vertrekken zonder het park gezien te hebben.

Awesome, amazing, it is so beautiful, breathtaking, OMG, whatever….

Ach, we hebben wel heel veel gezien onderweg. Bijvoorbeeld het grote verschil in vegetatie. In de buurt van Kona is er voornamelijk vulkaangesteente en alles aan de andere zijde is subtropisch groen. At the end of the day hebben Bas en ik genoten van deze roadtrip van 200 miles over de zuid oost kant van het eiland. De kosten voor 1 cappuccino zijn ongeveer net zo hoog als 1 gallon peut. Een goedkoop dagje dus!